Ankara’da Çalışabileceğiniz 4 Farklı Mekan

Nurper Tezcan – Ankara’da Home Office -COMD 357 Multimedia Journalism Listeleme Projesi 

Pandeminin etkisi ile home office çalışma düzenine geçen ama evden çalışmaktan da sıkılan, kendi ofisini oluşturmak için farklı yerler arayan işkoliklere güzel haberlerim var! Sizler için güzel bir çalışma deneyimi sunacak, verimliliğinizi ve yaratıcılığınızı artıracak 4 farklı konseptte 4 farklı yer önerim var!  

Çalışmak için her birimizin farklı tercihleri var. Kimimiz çalışırken kahve ya da çay içerek enerji toplamayı seviyor, kimimiz çikolata yiyerek mutluluk depolamayı. Özellikle de pandemi sebebiyle kimimiz de benim gibi açık alanları daha çok tercih ediyor. Bu yazımda, sizlere her bir konsept için en çok beğendiğim mekan önerilerini sıralayacağım. 

 

Çalışırken Kahve ile Enerji Depolamayı Sevenlere: Espressolab

 

İşe başlamak için en büyük motivasyonlarımızdan biri enerjimizi yükselten kahve! Kahve’nin başarıya etkisini listeleyen bir yazıya göre, kahve enerjimizi yükseltmenin yanında verimliliğimizi de arttırıyor. Ankara, kahve ve çalışma demişken de haftada en az bir kez işimi yapmak için gittiğim Espressolab’dan söz etmesem olmaz. Müşterilerine rahat bir çalışma ortamı sunabilmek adına özenle düşünülerek dizayn edilen Espressolab’da çalışmalarınıza leziz kahve kokuları eşlik edecek. Aynı zamanda, çevredeki insanların seslerinden rahatsız olmamanız adına, Espressolab’ın masaları bir merdiven formatında tasarlanmış. Resimden de görüleceği gibi, herkes ayrı bir katta çalışıyor gibi düşünebilirsiniz. Bir üçüncü nesil kahvecisi olarak, kahvelerin lezzetlerinden bahsetmeye bile gerek yok.  

9/10  ☕😋👩🏼‍💻🤓
Adres: Mustafa Kemal Mah. 2118. Cad. B Blok No:4B, D:117, 06530 Çankaya/Ankara
Çalışma Saatleri:  08:00 – 23:00   
Telefon Numarası:(0312)444 7 787

 

Çalışırken Çay ile Enerji Depolamayı Sevenlere: Tea Co.

Türk kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan çay, çoğumuzun çalışma ortamına da konuk oluyor ve bizlere çalışırken de eşlik ediyor. Üstelik yapılan bir araştırmaya göre, çay içmek beyin sağlığına da iyi geliyor. Neredeyse her gittiğimiz kafede çay içebiliyor olmamıza rağmen, müşterilerine zengin bir çay menüsü ile beraber sessiz bir çalışma ortamı da sunan Teo Co.’un yeri ayrıdır benim için. Bir gün blgisayarınızı elinize alıp ofisinizi buraya kurmanızı öneririm. Burada işlerinizi dünyaca ünlü çayları keşfederek yapabilirsiniz. Üstelik, odaklanma ve uyarı sağlayan ayrı bir çay listeleri var! Teo Co’nun modern bir şekilde dizayn edilmiş alt katında arkadaşlarınızla beraber takım çalışması yapabilir, sohbet edebilirsiniz. Çalışırken odaklanmaya ihtiyacınız varsa ve sessizliği tercih ediyorsanız da  üst kata çıkabilirsiniz. 

8/10 🍵🤩👩🏼‍💻🤓
Adres: Sarnıç Park AVM,, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi, 2902. Sokak, 06810 Çankaya/Ankara
Çalışma Saatleri: 09:00 – 11:00
Telefon Numarası:(0312) 666 22 42

 

Çalışırken Çikolata ile Mutluluk Depolamayı Sevenlere: Victoria’s Chocolates

 

Picture

Çalışırken birçoğumuz bir şeyler atıştırmayı sever. Özellikle de bizlere mutluluk hormonu salgılatan güzel bir çikolataya kolay kolay hayır diyemeyiz. Peki aynı zamanda çikolatanın verimliliği de artırdığını biliyor muydunuz? BBC’nin bir haberine göre, çikolata beyin performansını da artırıyor. Hadi o zaman bugün ofisimizi Ankara’nın en leziz çikolatalarından birini yapan Victoria’s Chocolate’a kuralım. Burada, tatları birbirinden güzel onlarca çeşit çikolatayı keşfederken bir yandan da rahatlıkla işinizi yapabilirsiniz. Kafenin hem iç hem de dış mekanı çalışmaya uygun ve oldukça motive edici bir şekilde dekore edilmiş. Yalnız mekan, arkadaşları ile sohbet etmek isteyen müşteriler tarafından da çok fazla tercih edildiği için çalışırken sessizliği tercih edenler için çok uygun olmayabilir.

9/10 🍫🤤👩🏼‍💻🤓
Adres: Çayyolu, 06810 Çankaya/Ankara
Çalışma Saatleri: 10:00 – 11:30
Telefon Numarası: (0312) 225 25 23

 

Açık Alanda Çalışmayı Sevenlere: Ahlatlıbel Atatürk Parkı

 

Pandemi nedeniyle her birimiz kapalı alanlardan daha çok çekinir olduk ve ofislerimizi açık alanlara kurmaya başladık. Özellikle de yazın, güzel havanın verdiği enerji ile ofislerimizi bahçelerimize taşıdık. Açık alanda çalışmanın aslında farkına varmadığımız 8 güzel yanının da olduğunu biliyor muydunuz? Apartmanda oturan ve çalışmaya uygun bir bahçesi olmayan işkoliklerimize güzel bir önerim var sırada:  Ahlatlıbel Atatürk Parkı. Doğanın enerjisi ile çalışırken stresinizi de atabileceğiniz en güzel mekanlardan biri Ahlatlıbel. Burada, bilgisayarınızı ve taşınabilir sandalyenizle masanızı alıp yeşilliklerin ortasında huzurlu bir çalışma keyfi yaşayabilirsiniz. Masa ve sandalye taşımak istemeyenler çardakları da tercih edebilirler. Yalnız, sizleri bir konuda uyarmak isterim. İnternet sıkıntısı çekmemek adına, telefonunuzda ya da VINN’ınızda yeterli miktarda internet olduğundan emin olun!

8/10 🌿🌞👩🏼‍💻🤓
Adres: İncek Bulvarı Üzeri,  06830 İncek/Ankara
Çalışma Saatleri: 24 saat açık
Telefon Numarası: (0312) 473 83 00

Umarım sizler için yararlı bir yazı olmuştur. Mekanlar hakkındaki yorumlarınızı dört gözle bekliyorum. Çalışırken anın tadını da çıkarmayı unutmamak dileğiyle…