Home Office Çalışma Şekline Yeni Başlayanlara Tavsiyeler ve Home Office’in Avantajları

Nurper Tezcan – Ankara’da Home Office – Comd 357 Multimedia Journalism Final Project

Merhaba işkolikler! 
 
Uzaktan çalışmaya yeni mi başladınız ya da başlamayı mı düşünüyorsunuz? Cevabınız evet ise, sizlere yardımcı olacak tavsiyelerim var!
 
Pandemi sürecinin beklenenden daha uzun sürmesi ile beraber şirketler uzaktan çalışma şekline geçiş yaptı. Hatta, bir çok şirket pandemi ortadan kalksa bile home office çalışma şekli ile devam etmeyi planladıklarını belirttiler. Böyle olunca da, bir çok çalışan bu yeni düzene uyum sağlamak zorunda kaldı. Siz de onlardan biriyseniz, doğru yerdesiniz! 
 
Bu yazımda sizlere:

  • Uzaktan çalışma şeklinin sizlere sağlayacağı en önemli avantajlardan bahsedeceğim.
  •  Uzaktan daha verimli bir şekilde çalışmak için oluşturduğum çalışma rehberi ile nasıl daha düzenli bir çalışma sistemi kurabileceğinizi anlatacağım. 
  • Son olarak da bir yıldır tüm işlerini uzaktan yürüten arkadaşlarımın ofisine konuk olacak, ondan sizler için tavsiyeler alacağım.

Hazırsanız, uzaktan çalışmanın en önemli avantajları ile başlayalım. Uzaktan çalışmak için motive olalım 🙂

 

https://infogram.com/flow-dark-1h0n25yy0xyyz6p

Uzaktan çalışmanın faydalarını gördükten sonra, eminim sizler de benim gibi evlerinizden çalışmak için motive olmuşsunuzdur.  ❤️❤️

Fakat sizlere hem iyi hem kötü bir haberim var. Muhtemelen home office çalışma düzeninde hiçbir kuralın olmadığını, kafamıza göre her zaman her istediğimizi yapabileceğimizi düşünüyorsunuz. Fakat, bunun doğru olmadığını söylemek zorundayım. Ne yazık ki her şey beklediğiniz gibi ilerlemeyecek. Siz de, evden çalışmaya başladığınız ilk günlerde verimli bir şekilde çalışabilmek için o yakındığımız kurallara aslında ne kadar ihtiyacımız olduğunu fark edeceksiniz. 

İşte bu yüzden ben diyorum ki; home office çalışmanın en güzel yanı kuralların olmaması değil, kuralları bizim kendi isteklerimize göre koyabiliyor olmamız. Hadi şimdi sizler de aşağıda sıraladığım 10 madde ışığında kendi kurallarınızı kendiniz belirleyin!

10 Maddede Home Office Çalışma Rehberi

 

-Masa düzenimi nasıl kurduğumu merak ediyorsanız ” 10 Adımda Kendi Home Office’inizi Nasıl Oluşturabilirsiniz? ” başlıklı yazımı okuyabilirsiniz. Ayrıca, bu yazımda masam için aldığım tüm eşyaların linkine de ulaşabilirsiniz. 
-Diğer ihtiyaçlarınız için de Avansas‘ı önerebilirim. Çalışma sandalyesinden çalışırken enerji toplamak için içeceğiniz kahveye kadar ürün yelpazesi çok geniş bir ofis eşyaları satış sitesi. 
​-Benim de sıklıkla kullandığım Pomodoro tekniği hakkında daha detaylı bilgi için Daha Kısa Sürede Daha Kaliteli Çalışmak: Pomodoro Tekniği adlı yazımı okuyabilirsiniz. 

Umarım hazırladığım bu rehber sizlere kendi çalışma kurallarınızı oluşturmanız için yardımcı olmuştur! 

Son olarak da sizlere tavsiyeler vermesi adına, yaklaşık 1 yıldır uzaktan çalışan, evini  uzaktan çalışma düzenine göre yeni dizayn eden bir arkadaşımın home office’ine konuk oldum. Arkadaşım Berk Yaşar Yavuz ile çok keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Berk, sizlere kendi günlük rutinini nasıl oluşturduğunu, masasını ve evini nasıl dizayn ettiğini, kullandığı çalışma metotlarını ve bunların ne zaman kullanılırsa daha verimli olacağını anlattı. O zaman lafı çok da uzatmadan, sözü Berk’e verelim. 

Berk’in verdiği tavsiyeler umarım sizler için de faydalı olmuştur.

​Artık uzaktan çalışmanın faydalarını görüp uzaktan çalışmak için motive olduğumuza ve kendi home office’imizi nasıl kuracağımızı öğrendiğimize göre, daha ne bekliyoruz? Hadi, kendi home office’imizi kurmaya!