Ankara’nın Mutlaka Takip Etmeniz Gereken 4 Voleybol Kulübü

Aral Özduygu – Başkent ve Voleybol – Comd 357 Multimedia Journalism Listeleme Projesi 

Tüm sporseverlere tekrardan selamlar,

İlk yazımda Ankara’nın, ülkemiz voleybolu için ne denli önemli olduğundan bahsetmiştim. Türkiye Voleybol Federasyonu merkez binası, Milli Takımlarımızı ve altyapı takımlarımızı ağırlayan Volley Hotel, binlerce öğrencinin eğitim gördüğü TVF Spor Lisesi ve TVF Başkent Voleybol Salonu’ndan oluşan Ankara’daki voleybol kampüsü bu kıymetli yapıların yanı sıra Avrupa’nın en iyi voleybol ligleri olarak kabul edilen Misli.com Sultanlar Ligi ve AXA Sigorta Efeler Ligi’nin mücadele dozajı yüksek maçlarına da ev sahipliği yapıyor her hafta. Ben de ikinci yazımda, Avrupa’nın en iyi iki liginde, Başkent Ankara’yı farklı vizyonlar çerçevesinde temsil eden ve birden çok özelliği ile öne çıkan 4 güzide voleybol kulübünü sizler için mercek altına alacağım. 
 
 
Picture
 
1- Spor Toto
Listemizin ilk sırasında Spor Toto var. AXA Sigorta Efeler Ligi‘nde mücadele eden Spor Toto’nun mazisi pek de eskilere dayanmıyor aslında. Ülkemizin en üst erkek voleybol ligi olan AXA Sigorta Efeler Ligi’nde henüz 1 tam sezon geçirdi Spor Toto. 2020/2021 sezonunun bitişiyle Efeler Ligi’ndeki 2.senesini geride bırakacak olan takımın varoluş hikayesi ise biraz farklı. Liglerde uzun yıllardır Maliye Piyango Spor Kulübü adıyla mücadele eden bir başka Ankara takımının liglerden çekilmesi ve liglerden çekilen o takımın haklarının Spor Toto tarafından alınmasıyla başlıyor takımın Efeler Ligi macerası. İlk senesinde takıma yapılan yabancı transferlerle lige başlangıcını hayli iddialı bir şekilde yapan Spor Toto, tıpkı ilk senesi gibi ikinci senesinde de üst sıraları zorluyor ligde. Geçtiğimiz sezon aldığı başarılı sonuçların ardından bu yıl ilk kez Avrupa kupalarında mücadele edecek takımda Brezilya Milli Takımı’nın kaptanı ve ligimizin en skorer oyuncusu olan Wallace de Souza öne çıkıyor. Spor Toto bu sezon oynadığı 11 maçta aldığı 7 galibiyetle ligin 5.sırasında yer alıyor. 

Adres: Büyükesat, Koza Sk. No: 34, 06700 Çankaya/Ankara
Telefon: (0312) 408 20 00
 
 
Picture
 
2- Karayolları 
Karayolları Spor Kulübü, kadın voleybolu denilince akıllara gelen ilk kulüplerden biri konumunda şüphesiz. Uzun yıllardır Misli.com Sultanlar Ligi‘nde (bu sezon değişen isim sponsorluğu öncesi Vestel Venüs Sultanlar Ligi olarak anılıyordu) A takımı ile alt ligler ve alt yaş liglerinde ise altyapı takımları ile mücadele eden Karayolları, voleybolun yanı sıra bir çok farklı spor branşında mücadele eden takımlarıyla da Türk sporuna hizmet veriyor. Karayolları’nın üst liglerde üst düzey bir başarısı henüz yok ancak bu onların kıymetinden hiçbir şey götürmüyor. Şayet kulübün, altyapıda yetiştirilen oyuncuları Milli Takım seviyesine çıkartmak olarak belirlediği misyonu sadece voleybol için değil Türk sporu için de oldukça mühim. Misli.com Sultanlar Ligi’nde 13.hafta itibariyle 11.sırada olan Başkent temsilcisinin websitesine, özellikle de çocuklarını bir spor branşına yönlendirmek isteyen aileler göz atabilir. 

Adres: Varlık, Yayın Sk. No:2, 06330 Yenimahalle/Ankara
Telefon: 0 312 303 97 22
 
 
Picture
 
3- Halkbank
Listemizin 3.sırasında Halkbank var. Halkbank da tıpkı Karayolları gibi Türk voleybolu denilince akla gelen ilk kulüplerden, hatta belki de ilki. Özellikle de erkekler voleybolu için. Kulübün mazisi, başkent ile özdeşleşmiş yapısı ve azımsanmayacak derecedeki taraftarı, Halkbank’ı -en azından benim gözümde- diğer Ankara takımlarından farklı bir noktaya koyuyor. Başkent ekibini diğer Ankara takımlardan ayıran bir diğer somut faktör ise kesinlikle sportif başarı. 2013-2018 yılları arasında 5 sene üst üste kazandıkları lig şampiyonluklarının yanı sıra 2012 ve 2013 yıllarında Avrupa kupalarında gelen zaferler kulübü sadece ülke çapında değil uluslararası platformlarda da önemli bir yere koyuyor. Halkbank son olarak bu sezon Kosova temsilcisi K.V. Luboteni Ferizaj’ı 3-0 mağlup ederek Balkan Kupası‘nı müzesine götürdü ve Avrupa’da, Challenge Cup‘da mücadele etmeye hak kazandı. 13 haftası geride kalan AXA Sigorta Efeler Ligi’nde de aldıkları 11 galibiyet ve 26 puanla 3.sırada bulunan ve lig mücadelesine hayli yüksek performansla devam eden Halkbank şu anda Milli Takıma en fazla oyuncu yollayan kulüp konumunda. Kadrosunda Efe Bayram, Oğuzhan Karasu, Samed Güneş ve Volkan Döne gibi Milli yıldızları barındıran kulüp ligin en skorer ikinci oyuncusu olan Kübalı yıldız Fernando Hernandez‘i de kadrosunda bulunduruyor. 

Adres: Halkbank Spor Kulübü, Kırım Caddesi 33/7 Emek – Ankara
Telefon: 03123100265 
 
 
Picture
 
4- PTT
PTT Spor Kulübü listemizin son sırasındaki Başkent takımı. Onların da hikayesi Spor Toto’nunkine benziyor. 2 sene önce, 2018 yılında 1.Lig’de mücadele eden Halkbank Kadın Voleybol Takımı’nın yarışma haklarını alarak voleybol arenasına giriş yapan PTT Spor Kulübü, faaliyet gösterdiği ilk sezon olan 2018/2019 sezonunda 1.Lig’i şampiyon tamamlamış ve Sultanlar Ligi’ne çıkmaya hak kazanmıştı. 2019/2020 sezonununun ardından bu sene en üst liglerdeki ikinci sezonunu geçiren takım Polen ÜnverSeda Aslanyürek gibi Milli forma altında oynamış oyunculara da ev sahipliği yapıyor. Tıpkı diğer Ankara takımları gibi maçlarını TVF Başkent Voleybol Salonu’nda oynuyor PTT. Mehmet Bedestenlioğlu yönetiminde Misli.com Sultanlar Ligi’nde geride kalan 13 haftada 18 puanla toplayan kulüp 10.sırada yer alıyor. 

Adres: Şehit Teğmen Kalmaz Cad. No: 2 06050 Ulus / ANKARA
Telefon: +90 312 509 50 00