Ankara’da “Kahvesiz Asla “Diyenlerin Uğraması Gereken 4 Mekan

Selin Sarıkaya – Nehir Dorukkaya

Merhaba kahve tutkunları!
“Kahvesiz asla” diyenler burada mısınız? Kahve deyip geçmemek lazım,bizim için kahve içmek keyfin yanı sıra arkadaşlıkları, dostlukları pekiştiren, zihni açan, konsantrasyonu sağlayan ve gerektiğinde de ağrı kesici olan bir icattır. Her gideceğimiz kahve mekanı hakkında önceden detaylı araştırma yapan iki yakın arkadaş olarak(Nehir-Selin), bizim gibi kahve tutkunlarına yol göstermek istedik. Sizler için Ankara’nın farklı semtlerinde bulunan ve farklı konseptlerle kahve sunan en güzel ve en kullanışlı 4 farklı mekanı derledik. Biz kahve tutkunları olarak hepsini çok beğendik ve gittiğimiz mekanlarda  sıcacık kahvemizi keyifle içtik. “Kahvesiz asla” diyenler gelin birlikte kahve serüvenimiz başlasın!

KONSEPTİYLE BİZİ BÜYÜLEYEN “​LİBERTÀ Dİ CAFFÈ”

Bugün Ankara’nın en şık butik kafelerinden biri olan Libertà Di Caffè’e geldik.  Kapıda karşılayan güler yüzlü çalışanlar ile birlikte kendimizi yoğun sınav döneminin içinde hem kahvemizi içip hem de derslerimize çalışma imkanı bulabildiğimiz sessiz ve sakin bir kafede bulduk.  Hem açık hem de kapalı alana sahip olan kafe sizlere geniş bir kahve ve tatlı menüsü sunuyor.  Lezzetlerinin yanı sıra sahip olduğu modern tasarım enerjinizi yükseltiyor. Ortalama fiyatlara sahip olan kafe genellikle genç yaşlar tarafından tercih edilebiliyor. Gündüz saatlerinde rahatlıkla yer bulabileceğiniz bu eşsiz kafede akşamüstü kahve keyfi yapmak isterseniz biraz şanslı olmanız gerekiyor. Eğer siz de sevdiklerinizle güzel vakit geçirmek ya da bizler gibi kahve keyfiyle yoğun sınav temposunu harmanlamak isterseniz bu kafeyi sizlere tavsiye ediyoruz.
Adres:Hilal Mahallesi, 700. Sk. No:2, 06550 Çankaya/Ankara
Çalışma saatleri:  Açılış saati: 08:00 & Kapanış saati: 23.00
Telefon:(0312) 418 71 00

Web adresi:www.libertadicaffe.com/

“Kahveyi özgür bıraktık”

HİLL SON’S COFFEE THERAPY’DE KISA BİR MOLA

Yazdan kalma güneşli  bir günde Ankara’da yazı hissettiren Hill Son’s Coffee Therapy’deyiz.  Kafeye girdiğimizde ortamda çalan klasik müzik ve sakin bir ortam karşılıyor. Konseptiyle dikkat çeken bu güzel kafede, barista aromalı kahveleri denememizi tavsiye ediyor. Sıcak ve samimi çalışan topluluğuna sahip olan kafede geniş bir kahve menüsü bulabilirsiniz. Leziz tatlı ve tuzlu atıştırmalıkların kahvenize eşlik ettiği Hill Son’s Coffee Therapy’e arkadaşlarınızı alıp bir an önce ziyaret etmenizi şiddetle öneriyoruz. Özellkile de baristanın favorisi olan aromalı kahve seçeneklerini denemenizi!
 Adres: Mustafa Kemal Mahallesi, 2124. Sk. 14/B, 06520 Çankaya/Ankara
Çalışma saatleri:  Hafta İçi: Açılış saati: 08:00 & Kapanış saati: 22.00
Hafta Sonu:  Açılış saati: 10:00 & Kapanış saati 22.00
Telefon:  0532 797 47 41“Dost Sohbetlerinin Buluşma Noktası”

“VAKKO BISTROT”‘A HOSGELDİN ZİYARETİ

İzmir, Bodrum ve şimdi Ankara’da açılan Vakko Bitrot’ta sizlerleyiz. Ankaralılar’ın uzun zamandır beklediği Atakule’de açılan Vakko Bistrot eşsiz sunumuyla bizden kocaman bir aferin aldı.  Sunum konseptlerine ağırlık veren kafede diğer ziyaretlerimize oranla daha kısıtlı bir kahve menüsü bizleri karşılıyor. Başarılı lezzetlere sahip olan kahvelerin yanı sıra tatlı seçiminiz için garsonlardan öneri almanızı tavsiye ederiz. Ankaralılar’ın yoğun rağbet gösterdiği bu mekanda malesef yer bulabilmek büyük bir sorun. Bu lezzetleri gerçekten test etmek istiyorsanız gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmanızı öneririz. 
Adres: Çankaya Mahallesi, Atakule AVM, Cinnah Cd., 06690 Çankaya/Ankara
Çalışma saatleri Açılış saati: 10:00 & Kapanış: 22:00
Telefon(0312) 909 20 04

SINAV HAFTALARININ POPÜLER DURAGI “LAVINNIA COFFEE SHOP”

Yoğun sınav haftasında sizleri en iyi şekilde karşılayan ve konsantrasyonunuzu bol kafeinle destekleyen Lavinnia Coffee Shop’dayız. Genellikle üniversite öğrencileri tarafından tercih edilen kafe, size hem ders çalışma hem keyifli sohbetleriniz için keyifli alanlar sunuyor. Self servis olan kafede, kahve ve tatlıyı bir arada bulmanız mümkün. Kısa molalar vererek saatlerimizi geçirdiğimiz bu kafede çalışanların da ne kadar öğrenci dostu olduğunu söylemeden geçmek istemeyiz. Sınav haftalarınızda kütüphanelere ya da çalışma odalarına kapanmak yerine kahveniz ile birlikte buradakini yerinizi almanızı öneririz.
AdresÜmit Mahallesi 2540 Sokak No:17 Ümitköy Çankaya (Ankaralılar Caddesi) 06810 Ankara,Türkiye
Web adresi: lavinniacoffee.com/

“Kahve, Kitap ve Antika Bir Arada Ümitköy’de”