Piel Roja'da 6 Saatte Ustalık: Handmade Burgers

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Lezzet: 🍗🍗🍗🍗
Fiyat: 💰💰
Ambiyans: 🎻🎻🎻
Herkese Merhabalar,
Tadım ziyaretlerimizin yanına bir de mutfak eğitimi ekleyelim dedik ve Piel Roja ile Handmade Burgers workshopına katıldık. Yaklaşık 6 saat süren eğitimimize hamburger hamuru yapımıyla başladık. Hamurlarımızı yoğurduktan sonra köftemizi hazırladık ve hamburgerimiz için son olarak sos hazırladık. Hamburgerimizi tamamladıktan sonra tatlı olarak brownie yaptık. Şimdi görsellerle birlikte eğitim notlarımızı sizlerle paylaşalım.
Picture

Picture

Soldaki fotoğrafta ellerimizle yoğurduğumuz burger hamurumuz var. Hamurumuzu daha sağlıklı ve hafif hale getirebilmek için tam buğday unu kullandık. Özgür şefimiz tam buğday ununun metabolizmayı hızlandırdığını ve yemek sonrası ağırlık hissettirmediğini bizimle paylaştı. Hamurumuza ayrıca yumurta, maya, su ve tuz ekledik. Top şekline getirip mayalanmasını beklerken sağdaki fotoğrafta gördüğümüz leziz parmesan peynirli patatesimizi hazırlamaya başladık. Patateslerimizi önce haşladık, daha sonra püre haline getirdik ve peynir ekleyip kızarttık.
Picture

Picture

Köftelerimiz sahnede… Köftemizi hazırlarken tek çekilmiş 200 gram dana kıyma kullandık. Harç olarak da karabiber ve tuz ekledik. Baharat olarak sadece karabiber ve tuz kullanmamızın sebebi ise etin tadını kaybetmemeye çalışmak. Kıymamızı harç ile yoğurduktan sonra şekillendirdik ve döküm tavada yağ kullanmadan kızartmaya başladık. Köfteler pişmek üzereyken üzerlerine erimesi için cheddar peynir koyduk. Bu sayede burgerimizin içinde köfteler ve peynir bir bütün olacak.
Picture

Picture

Ve hamburgerimiz hazır. Fırında yarım saat kadar pişen hamurumuza önce sosumuzu ekledik. Sosumuzda mayonez, barbekü, ketçap ve acı sos kullandık, isteğe bağlı olarak da turşu ekledik. Son olarak köftemizi de yerleştirdikten sonra 5 saatlik emeğimizin karşılığını aldık. Leziz burgerlerimizi yedik ve tatlı yapmaya başladık.
Picture

Picture

Şefimiz günün tatlısı olarak brownie yapmayı seçmiş. Yaklaşık 1 kg kadar çikolatayı benmari usulü erittik. İçerisine tereyağı ekledik. Sıradan bir brownieden farklı bir şey ortaya çıkarabilmek için de “oreo” kremalarını bisküviden ayırıp karışımımıza ekledik. “Brownie”miz de yarım saat kadar fırında kaldıktan sonra günümüzü olabilecek en tatlı şekilde bitirebilme adına bizlerle buluştu.
Bilkent Park Sitesi No:1, Üniversiteler, 06800 Çankaya/Ankara, Türkiye