Ankara’da Yemeniz Gereken 4 Çikolatalı Tatlı

11/13/2018

Ezgi Ultanır

Merhaba Çikolata Severler! Bugün size eğer Ankara’da çikolata yemek isterseniz tatmanızı şiddetle tavsiye ettiğim dört tane çikolatalı tatlıyı tanıtacağım. Bu tatlıları seçerken kriterlerim hem göze hem de damağa hitap etmesiydi, çünkü ben bir tatlıda lezzetine baktığım kadar sunumuna da önem veririm.
Bu çikolatalı tatlılar çikolata sevenlerin hem gözüne hem de damak tadına hitap ediyor. Şimdi listeme hemen vakit kaybetmeden başlıyorum:

1.HOLLANDALI

Resim

Listeme Paper Roasting Chocolate‘ın gözde tatlısı Hollandalı’yla başlamak istiyorum. Bu tatlının ismi çikolatasının Hollanda çikolatası olmasından geliyor. İçinde muz dilimleri kek parçaları beyaz çikolata taneleri ve tabi ki Hollanda çikolatası olan bu tatlı, çikolatayı meyveyle sevenler için bire bir! Ayrıca buranın iç tasarımı da yerken tatlınıza başka bir tat veriyor. Duvardaki grafitilerden, sallanan sandalyelerine, buranın iç tasarımı sayesinde kendinizi kahvenizi yudumlarken farklı dünyalara doğru kaybolduğunuzu hissedeceksiniz.

Resim

​3. dalga bir kahveci olan Paper Roasting Coffee & Chocolate, çikolatasında olduğu kadar kahvesiyle de iddalı bir işletme. Çikolatanızın yanında yeni demlenmiş bir Kenya kahvesi içmek isterseniz burası tam size göre. Ayrıca eğer çikolataları evde de yemek isterseniz buradan kuvertürleri alıp evde eriterek kendi tatlınızı da yapabilirsiniz, Hollandalı kadar güzel olabilir mi bilemem ama denemeye değer 🙂
Ayrıca buranın merkezi konumu da hep mesafe yüzünden ertelediğiniz planlarınızı yakın programıza sokmanıza yardın edicek. Paper Roasting Coffee & Chocolate Bestekar Sokak, Çankaya’da  yer alıyıor.
Paper Roasting Coffee & Chocolate, Bestekar Sokak Çankaya’da yer alıyor. Ankara’nın kalbinin attığı yerlerden birinde, güzel bir sokağa konuşlanmış. Oldukça geniş ve ferah bir alana kurulmuş. Mekana girdiğiniz an çalışanlar tarafından güleryüzle karşılanıyorsunuz.  Dünyagöz Hastanesi’nden yukarı doğru çıktıktan sonra önünüze çıkacak olan benzin istasyonundan sola dönüp ilerlediğinizde Paper Roasting Coffee & Chocolate‘ı solunuzda göreceksiniz.
İçeri girdiğiniz anda güzel tasarlanmış bir iç tasarım ve güleryüzlü baristalar tarafından karşılanıyorsunuz. Bu güzel ortamda arkadaşlarınızla buluştuktan sonra Hollandalı eşliğinde günün taze demleme kahvelerini yudumlayarak Ankara’nın tadını çıkarmak için burası tam aradığınız yer.
Paper Roasting Coffee & Chocolate:
Haftaiçi: 09:00–00:00,
Haftasonu: 10:30–00:00
Paper Roasting Chocolate menüsü için tıklayın.

2.HAPPİNNESS CAGE

Resim

Liseme hemen bu sunumu orjinal, Happiness Chocolate patentli Happiness Cage ile devam etmek istiyorum. Bu tatlı bir top kaymaklı dondurma ve meysim meyvelerinden oluşuyor, üzerine koyulan bu çikolatadan kafes üzerine sıcak çikolata dökülünce bu kafes meyvelerin üzerine ve tatlının kalbindeki dondurmaya doğru eriyerek bu farklı lezzetletleri birleştiriyor. Bu çikolatayı yerken kaşığınızı çikolata kafesinden kalan parçalarına bastırıp çikolata ve mevsim meyveleriyle yerken harmanlamanızı tavsiye ederim. Bu bol malzemeli çikolatalı tatlıyı yerken tüm dünyevi detlerinizi bir kaç dakika da olsa unutacağınıza garanti veririm 🙂
​Bu tatlıyı yemek için Arjantin Caddesi’nin en tepesine doğru tırmanmanız gerek, ama bence bu lezzete değer ve aynı zamanda alacağınız kalorileri de bu vasıtayla bir miktar eritmiş oluyorsunuz. Bu güzel tatlı küçük görünse de  biraz ağır olduğu için iki kişi paylaşmanızı tavsiye ederim.

Resim

Bu tatlının sunumu sırasında sıcak çikolatayı masanıza getirip yavaşça tatlının üzerinde gezdiriyorlar, bu anı da sizlerle paylaşmazsam olmazdı 🙂

3.ÇİKOLATALI TART

Resim

Eğer tart seviyorsanız, kesinlikle bu tatlıyı denemelisiniz! Yine Happiness Chocolate‘dan size  bu mükemmel çikolatalı, meyveli ve yerfıstıklı tatlıyı sunuyorum. Ağır bir tatlı gibi dursada mevsim meyveleri çikolata ve tartın tadını aslında hafifletiyor ve miğdenize direk ağır bir şekilde oturmuyor. Çikolata, meyve ve hamurişini bir araya getiren bu tatlı bence kesinlikle denemeye değer. Ben genelde çikolatalı tatlılarını kahvenin yanına daha yakıştırsamda bu tatlının yanında en güzel çay gidiyor bence.

Resim

Happiness Chocolate’ın şehirin motonluğundan sizi az da olsa uzaklaştıran bahçesi, çikolatanızı kaşıklarken içinizi huzur dolduruyor.

4.ÇİKOLATALI FONDÜ

Resim

Çok fazla fondü tüketen ve bu yüzden kuvertur ve çikolatayla çok içli dışlı olduğum için föndü konusunda genelde seçiciyimdir ama bu föndü gerçekten benim beklentilerimin çok üzerinde bir kalite ve lezzette. Hatta normalde sadece sültü çikolata olarak bildiğimiz föndü’ye burası ufak bir beyaz çikolata da eklemiş. Ben çok beyaz çikolata sevmesem de çok güzel ve farklı bir ayrıntı olmuş. Ayrıca normalde föndünün yanında sadece muz veya çilek gelmesine karşı burada bebe bisküvisi, gofret gibi çikolataya batırıp yemek için ufak atıştırmalıklar koymaları bu föndüyü rakiplerinden listemde çok yukarıya çıkardı. Ayrıcı çikolatanız bitince isterseniz yeniliyorlar. Çikolatası çok ağır olmasada bana tabakta gelen çikolata fazlasıyla yetti ama siz ikinciyi isteyebilirsiniz. Eğer çikolata ve meyve uyumunu seviyorsanız bu tatlı tam size göre.

MALESEF LİSTEMİN SONUNA GELDİK, BİR SONRAKİ BLOGUMDA GÖRÜŞMEK ÜZERE,
HEPİNİZ TATLI KALIN 🙂