Vejetaryen Mutfağın 4 Hızlısı

Herkese merhaba,
Yeme alışkanlıklarımıza çevreci bir alternatif olarak vejetaryen beslenme de bilinçli yaşamın bir parçası. Ankarada yaşama ayak uydurabilmak için sabah trafiği, işe yetişmek, sınav saatleri derken birçok öğünümüzü dışarıda ve en hızlı şekilde yemek durumunda kalıyoruz. Bu yemekleri arasında az olsa da vejetaryen veya sağlıklı beslenmek isterseniz bazı lezzetli seçenekler bulmanız mümkün. Biz de AnkarAware olarak bu bilinçli tutumu daha erişilebilir kılmak için yola koyulduk ve sizler için hızlıca karnınızı doyurabileceğiniz 4 fast-food restoranını listeledik. Dr. Falafel’in bizlere sunduğu lezzetli falafel menüleri, Burger King’deki tek vejetaryen seçenek olan Bean Burger, alışılanın aksine vejetaryen dürümleriyle karnımızı doyuran Dois ve listemizin son ürünü, Subway’den Sebze Keyfi.
Dikkkat! Az sonra okuyacaklarınız ani ve yüksek oranda acıkmaya sebep olabilir.

1. Ankara’da Orta Doğu Esintisi

Resim

Dayanamadık en sevdiğimizi ilk yazdık. Dr. Falafel’in birbirinden lezzetli falafel menüleri damaklarımızda Orta Doğu rüzgarı estiriyor. Falafel burgerden, dürüme kadar bir çok seçenek arasında karar vermek zor. Bizce hepsi birbirinden lezzetli. Falafel sevmeyenler için mücver ve fellah köfte gibi farklı seçenekler de sunuyorlar. Aklımızın ufacık bir köşesinde yer eden bir sorun ise menü olarak verdiğimiz siparişlerde hepimize farklı oranda patates ve soğan halkası gelmesi. Eğer yeteri kadar yoksa masada bir kişinin soğan halkarını çıtırdatırken diğerlerinin bakması ihtimali var. Paylaşmak ise bu ufak sorunun basit çözümü.

2.Burger King’in Vejetaryen İncisi:Bean Burger

Resim
Burger King‘in vejetaryen incisi Bean Burger. Adı hemen açık etse de lezzeti fasulyeden yapıldığını unutmaya yardımcı oluyor. Üzerinde eriyen peynir ve domates ise dışı kıtır içi yumuşak bu lezzetin muhteşem detayları. Bean Burger söz konusu olduğunda bizi üzen tek şey ise Burger King gibi hızın ön planda olduğu bir markaya göre biraz yavaş kalması. Bu tada talep az olduğu için Bean Burgeriniz ancak sipariş verdiğiniz anda dondurucuda bekledikleri köşelerinden çıkarılıp pişiriliyorlar. Bizlere de kasada önünde geçirdiğimiz süre boyunca Bean Burgerimizi hayal edip daha sonra ona sıcacık kavuşmak kalıyor.
Bean Burger ne kadar sıcak o kadar güzel!

3. Klasik Bir Ankara Dürümcüsü: Dois

Resim
Etsiz bir diyet izleyen biri olarak Kızılay’da vakit geçirmenin şüphesiz en can sıkıcı yanlarından biri tabelalarını gözünüze sokmak için uğraşan hızlı servisli dürüm döner mekanları. Ama artık adım başı karşınıza çıkan bu ikonik restoranlarda karnınızı doyuramamak gibi bir endişeniz kalmasın. Dois, radikal bir kararla satışa sunduğu vejetaryen dürümleriyle yardımınıza geldi! Servis hızı oldukça yüksek ve menüsü de en az etli alternatifleri kadar doyurucu. Sıradan etli bir dürümün basitçe etlerinin çıkarılmış olanı olması durumu başta kulağa olumsuz gibi gelse de, tanımlayıcı sosu ve patateslerinin uyumuyla gerçek bir dürümcü deneyimi yaşamanızı sağlayacak.

4. Ekmek Arasında Sebze Keyfi

Resim

  Fotoğrafını gördüğünüz bu sandviçin adı Sebze Keyfi. Bir başka deyişle vejetaryen insanların yediklerinde midelerini şenlendiren yemek. Sandviç konsepti sayesinde yemeğinize hızlıca kavuşabildiğiniz Subway’in bir ürünü olan Sebze Keyfi, içerik olarak diğer sandviçlerden biraz sönük kalıyor ne yazık ki. Çünkü bu sandviç için, yalnızca diğer menüleri zenginleştirmekte kullanılan sebzelerden seçebiliyorsunuz. İçerik olarak marul, salatalık, mısır, biber, turşu ve zeytin çeşitleri gibi her sandviçin zenginleştiricisi olan sebzeler dışında ekstra bir sebze sunulmuyor. Fazla çeşidimiz olmasa da, sebzeler ekmekle buluştuktan sonra bizlere bu sandviçe soslar ile son bir dokunuş yapıp afiyetle mideye indirmek düşüyor.