10 Fotoğrafta 2019 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası

Aral Özduygu – Başkent ve Voleybol – Comd 357 Multimedia Journalism Foto Proje 

Tüm sporseverlere yeniden selamlar. Daha önceki yazılarımda sıkça söz etmiştim. Ankara’nın, Türk voleybolu için barındırdığı anlam her zaman farklı olmuştur. Bunun nedeni Ankara’nın sadece fiziksel olarak bazı yapılara, bazı kulüplere veya bazı oyunculara ev sahipliği yapması değil şüphesiz. Ankara, bu unsurların yanı sıra Türk voleybol tarihi için epey önemli duygusal öğelere ve bir çok başarı dolu anıya da ev sahipliği yaptı yıllar içinde ve yapmaya da devam ediyor.

​Bu duygu yüklü ve başarı dolu anılardan sonuncusu ve şüphesiz en unutulmazı 2019 yazında yaşandı. Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nın ülkemizde, Ankara’da düzenleneceği açıklandığında ülkemizdeki azınlık voleybol takipçisinin ağızları kulaklarına varıyordu. Bu azınlık, turnuvanın final maçının ardından Filenin Sultanları’nın bize 1 ay boyunca yaşattığı duygular sayesinde artacak voleybol kitlesinin de köklerini oluşturuyordu aynı zamanda.  

Ankara böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırdı. Belki de değildi. Önceleri daha küçük ve eski bir salon olan Başkent Voleybol Salonu’nda oynanması planlanan maçlar cesur bir kararla Ankara Arena’ya alınmıştı.Salonun büyümesi iki sonuca yol açabilirdi. Maçlar ya boş tribünler önünde oynanacaktı yada bu organizasyon her anlamda bir şölene dönüşecekti. İkincisi oldu. Filenin Sultanları, 2019 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda finale çıktı. Ben de bu organizasyonun başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için çalışan ekibin bir parçasıydım. 

23 Ağustos – 8 Eylül 2019 tarihleri arasında Ankara Arena’da gerçekleşen ve Milli Takımımızın 2.olduğu Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nı 10 özel fotoğrafla yeniden yaşayalım…