Listeledik: Ankara’da Yiyebileceğiniz En İyi 4 Hamburger

Listeledik: Ankara’da Yiyebileceğiniz En İyi 4 Hamburger

Sina Dilek & Egemen Keleşoğlu / Blog: Hamburger Canavarları/ COMD 357 Multimedia Journalism Sonbahar 2021-22 Listeleme Projesi

Merhaba Hamburgerseverler, sizler için özenle seçip değerlendirdiğimiz Ankara’nın en iyi ve en lezzetli hamburgerlerini sunduğumuz blogumuza hepiniz hoş geldiniz. COMD 357 dersimiz için hazırladığımız bu blog Müge hocamızın da katkılarıyla bizi hem çok eğlendirdi hem de bize bir çok şey öğretti. Bu blogu hazırlarken sizler için bir çok hamburgerci gezdik ve bunları tadarken oldukça seçici ve eleştirel olduk. İşte bize göre Ankara’daki en iyi 4 hamburgerci….

1-) Unique Burger

  Unique Burger güncel olarak Ankara’da gidebileceğiniz en lezzetli hamburgerci. Bahçelide şubesi bulunan hamburgerci günde 4 kere kendi burger ekmeklerini pişiriyor. Aslında dışardan bakıldığında gayet küçük normal bir burgerci gibi gözükmesine rağmen bünyesinde Michelin yıldızlı aşçı çalıştırmışlığı vardır. İçerisi gayet hoş sade bir konsepte sahip. Siparişinizi verdikten sonra size bir alarm veriliyor, hamburgeriniz hazır olduğunda elinizdeki alarm öttükten sonra gidip alabiliyorsunuz. Etinizin nasıl pişmesini istediğinize karar verebiliyorsunuz. Biz orta pişmiş tercih ettik ve gayet sulu tadı damağınızda kalıcak şekilde pişmişti.  Et, sos ve turşusuna kadar içindeki malzemeleri kendileri mutfaklarında hazırlıyorlar, bu da ortaya çıkan burgerin lezzetini bambaşka bir yere taşıyor. Sahibiyle denk geldik ve biraz sohbet etme fırsatımız oldu, hamburgerlerinin gerçekten en iyisi olmaya çalıştığını ve bu ünü büyütmek istediklerini söyledi. Bunu başarabileceğinden hiç şüphemiz yok. Burgerler tek veya menü ile alınabiliyor.  Fiyatlar ortalama bir menü alındığında 45-60 lira arasında oluyor. 
Hamburgerleri yakalayabileceğiniz saatler: 11:45-21:00
+903124940000
Hamburger:🍔🍔🍔🍔🍔
Patates:🍟🍟🍟🍟
Fiyat:💲💲💲💲

Picture

2-) Etmanyak

Picture Picture

PicturePicture

Tunalı ve Çayyolunda 2 şubesi bulunan etmanyak diğer burgercilere nazaran çok daha popüler. Bunu kuruluşunun eski tarihlerine dayandırmamız çok olası. Haftasonları gün içinde gidildiğinde sıra beklemeniz gerekiyor, gerçekten çok kalabalık olabiliyor. Biz çayyolu şubesini ziyaret ettik ve ortam çok ferah, dışarılara masa koymuşlar bu sayede çok daha ferah ve havadar bir ortam da yemek yiyebiliyorsunuz. Aynı Unique gibi sade bir tasarıma sahip olan Etmanyak sadece gençlerin değil çocuklu ailelerin de dikkatini çekmiş gibi gözüküyordu. Sadece burger değil ayni zamanda sosisli sandiviçleri de oldukça tercih ediliyor. Daha çok sosis şeklinde köfte diyebilirim ama tatı hala damağımda diyebilirim. Burgerin sosları çok güzel ve Unique burgerin aksine, et tadından çok sos tadı daha baskın ama hamburgerin tadını bozmamayı başarmışlar. Özellikle kemiğin gücü burger de tiftik et çok değişik bir tat katıyor. Burayı diğer hamburgercilerden ayıran en büyük özelliği ‘Haftanın Burgeri’ denen ve her hafta farklı içeriğe sahip burger çıkarmaları. Sadece haftanın burgerini merak edip gelen insanların sayısı oldukça fazla. Sadece o haftaya özel burger bir daha ne zaman geleceği belli olmuyor. Burger fiyatı 40-45tl. Patatesi ve içeceği ayrı olarak söylemeniz gerekiyor. Çayyolundaki konumu işlek olma yolunda ilerleyen bir cadde. Bu yüzden ileride çok daha fazla tanınması ve büyümesi çok olası.
Hamburgerleri yakalayabileceğiniz saatler: 12:00-21:30
+903125775533
+903124268558
Hamburger:🍔🍔🍔🍔
Patates:🍟🍟🍟🍟🍟
Fiyat:💲💲💲💲💲

3-) Boston Express

Picture3. durağımız Boston Express oluyor. Mekan ve yer olarak pek estetik bir görüntüye sahip olamdığını söyleyebilirm ancak lütfen gittiğinizde ön yargılı olmayın ve bir şans verin. Reklam ve sosyal medya yönetiminden gerçekten zayıflar bu yüzden denk gelmeniz ve bulmanız zor. En azından sıra beklemeyeceğinizi garanti edebiliriz.  Burada şiddetle tavsiye edeceğimiz Smash Burger oluyor. Patatesleri de yağ çekmemiş ve çıtır bir şekilde geliyor. Yanında verilen soslar da oldukça zengin(ev yapımı değil). Burgeri çift etli 100g-100g olacak şekilde.  Ek olarak ortaya paylaşma tabağı şeklinde kızartma çıtır tavuk isteyebiliyorsunuz.
Hamburgerleri yakalayabileceğiniz saatler: 12:00-21:45
+908503054545
Hamburger:🍔🍔🍔🍔
Patates:🍟🍟🍟
Fiyat:💲💲
 
Picture Picture

4-) Burgerdinho

   PictureBurgerdinho, uzun süredir çizgisini bozmamış sayılı hamburgercilerimizden olup, her hafta yeseniz yine sıkılmayacağınız bir lezzete sahip. İlk şubesi Atakulenin yanında. 2.şubesini de Beysukentte açtı, burası daha küçük ve açık bir mutfağa sahip ancak iki dükkan arasında hiç bir lezzet veya kalite farkı yok.  Hamburgerler sadece peynir, turşu, marul, sosu ve etinden oluşmakta. Yeni şeyler denemekten çekinen biriyseniz daha klasik bir seçenek olarak tavsiye edilir. Eti ve ekmeği pamuk gibi yumuşak ve ısırdığınız anda ağzınızda dağılıyor. Biz patatesini pek beğenmedik, kötü olduğu için değil ancak her yerde yiyebileceğiniz ortalama bir patates. Hamburgeri tek almanızı tavsiye ederiz. Bunların haricinde parmesanlı tavuklarını da denemenizi öneririz. Patates ve çift etli burgeri (Biggerdinho) 43tl. 
Hamburgerleri yakalayabileceğiniz saatler: 11:00-21:45
+903124427776
Hamburger:🍔🍔🍔🍔
Patates:🍟🍟Fiyat:💲💲💲Picture