Ankara’nın Lezzet Girişimleri: Arabica Coffee House’nın Kurucusu Serdar Yalçın’la Söyleşi
Merhaba kahve severler!Son zamanlarda Türkiye’de kahve kültürü oldukça yaygınlaştı. Bunun sonuçlarını yeni girişimlerle görüyoruz. Biz de Ankara’nın hızla büyüyen kahve sektöründeki girişimlerini merak ettik ve Arabica Coffee House için yola çıktık. Amerika kökenli bir firma olan Arabica, Türkiye’deki ilk şubesini 2014 yılında Ankara’da açtı. Mimar Elif ÜLGER YALÇIN ve Av. Sertaç YALÇIN tarafından kurulan Arabica’nın şu anda 18 şubesi bulunuyor. 2018 yılının sonuna doğru 35 şubeye ulaşmayı hedefliyorlar. Üçüncü dalga kahve akımının öncülerinden olan Arabica’da, 100 üzerinden 80 ve üstü puan alamayan kahve çekirdekleri kullanmıyorlar. Kahve çekirdeklerini kendileri ithal ediyor, kavuruyor ve paketliyorlar. Tatlılar 6 aylık Ar-Ge sürecinde, defalarca tadım yapıldıktan sonra satışa sunuluyor. Çay-kahve yapımında kullanılan suyun ph’ına kadar çok titiz çalışıyorlar. Bizce Arabica, “Fark Yarat Öncü Ol” sloganını tam da burada hayata geçiriyor. Menülerinde 100’ün üzerinde kahve çeşidi ve özel demleme yöntemli Syphon, v60, Chemex ve Aeropress olmak üzere 4 adet kahve çeşitleri var. Ortaklardan biri mimar olunca, güzel iç mekan dekorasyonu kaçınılmaz oluyor tabii. Ahşabın yoğunlukta olduğu sıcak bir ortamda keyifli zaman geçirmenin yanı sıra öğrenciler için ders çalışma alanı da bulunuyor. Sertaç Yalçın’ın girişimci adaylar için tavsiyelerini sizler için derledik.
|
|