Ankara'da Yükselen Trend: Technoseverler için Ankara'da 4 mabet

 

Batuhan Temel, Batuhan Küçükcan

Düşünülenin aksine, eğer günlerden Pazartesi, Salı veya Perşembe değilse Ankara’da siz sayın technoseverlerin Ankara’ya “sıkıcı” deme hakkınız yok! Şayet şöyle ki Ankara’da Pixel, Kite, Rabarba ve Haze Daze gibi ünlü DJ’leri getirip birbirinden kaliteli etkinlikler düzenleyen mekanlar var.
Kapşonlarınızı kapatıp güneş gözlüklerinizi takın ve son olarak; umarım uykunuzu iyi almışsınızdır çünkü bugün eve 4’ten önce dönemeyeceksiniz!

1)Pixel

Resim

Pixel 2016 yılında Tunus’ta kurulan canlı mı canlı bir gece kulübü. Pixel müdavimlerine mekanın nasıl bir yer olduğunu soracak olursanız alacağınız cevabın büyük bir kısmı getirdiği DJ’ler, kurulan sahneler ve ışıklandırma hakkında olacaktır. Öyle ki Pixel yapılan etkinliğe ve getirilen DJ’e göre farklı sahne tasarımları ve ışıklandırma kullanabiliyor. Işık ve sahne oyunları ise müzikseverlerin DJ ve müzik ile daha iyi bir bağlantı kurulmasını sağlıyor technoseverleri ortama daha hızlı adapte ediyor.
Pixel açıldığından beri Djuma Soundsystem, Cubicolor, Passone ve Kiasmos gibi birbirinden ünlü onlarca yerli ve yabancı DJ getirdi. Çarşamba, Cuma ve Cumartesi açık olan Pixelin ise bu haftalık programı şöyle;
12.07 Çarşamba > Numeric
14.07 Cuma > Hello Alien
15.07 Cumartesi> Passone
İnstagram: @pixelankara
Tunus cad. No:66 Kavaklıdere/Ankara

2)Kite

Resim

2012’de Aşağı Ayrancıda açılan Kite Ankara’daki dinamizm eksikliğini gideren kaliteli bir gece klübü. Kite’ın listelediğimiz diğer gece kulüplerinden farkı ise kitlesinin nispeten daha underground’a yatkın olması ve daha çalınan müziğin daha techno ağırlıklı olmasından geliyor.
Şimdiye kadar Ray Kajioka, Oliver Huntemann, Charlotte Dewitte, Stephan Bodzin ve Bondi gibi dünyaca ünlü DJ’leri getiren, A Taste of Summer gibi Ankara halkı tarafı tarafından kaçırılmaması gereken etkinliklere sponsor olan Kite technocuların Ankaradaki en sağlam kalelerinden.
Kite’ın bu haftaki etkinlik programı ise şöyle;
14.07 Cuma> DSCNNCT – Orhan Genç
15.07  Cumartesi > Efe Serçek – Emir Ertekin
İnstagrm: @kite_ankara
Güvenlik Cad. No.97 A.Ayrancı / Ankara

3)Haze Daze

Resim

Listenin sonuna gelmeden sizi biraz şaşırtalım istedik. Haze Daze 2016’da Bahçelievlerde açılan güzel mi güzel bir cafe. Diğer gece kulüplerinin aksine Haze Daze’de karanlık,loş ve yoğun led ışığı gösterilerinin olduğu bir mekandan ziyade çok daha sakin, kafa dinlemelik samimi bir mekanla karşılaşıyoruz.
Haze Daze’in konsepti kahveyi ve elektronik müziği seven Ankaralıları aynı potada eritip bir farklılık yaratmak üzerine. Techno sevin veya sevmeyin herkesi Bahçelievler’deki bu keyifli cafe ile tanışmaya davet ediyoruz.
İnstagram: @hazedazecoffee
Bahçelievler3. Cadde, 77.sokak, 1/a – Ankara

4)Rabarba (Kapandı)

Resim

Techno dinlesin dinlemesin Ankara’daki çoğu gencin adı gibi bildiği Rabarba 2014’te Tunusta açıldı. Diğerlerinin aksine bir teras gece kulübü olan Rabarba mekan avantajının aksine 01:00’de kapanması ile severlerini maalesef üzebiliyor. Zaman zaman piyasa müziğine de yönelebilen Rabarba serin ve keyifli yaz geceleri için iyi bir alternatif.Mahmut Orhan, Wolfson ve Sam Shure gibi ünlü isimleri sahnesine çıkarabilmeyi başarmış Rabarbayı techno sevsin sevmesin herkese öneriyoruz.
Rabarbanın güncel etkinlik programı ise şu şekilde;
20.07 Cuma > Mira Wolfson
İnstagram: @rabarbaankara
Tunus Cd. No:50 Teras Kavaklıdere/Çankaya/Ankara