İlk Hobi Rotamız: Ankara’nın 4 Farklı Hobi Atölyesi

Blog: Ankara’nın 4 Farklı Hobi Atölyesi / Comd 537 Multimedia Journalism Bahar 2023/24 Listeleme Projesi

Resim
 
 

 
Merhaba kaşifler! Bloğumuzun ilk haritası ile sizlerleyiz. Uzunca bir araştırmadan sonra gözlemlerimiz ve deneyimlerimiz sonucu sizlere farklı yaşam tarzlarına hitap eden ve farklı el becerileri gerektiren dört favori hobi atölyemizi derledik. Bazı atölyelerin workshoplarına katıldık bazılarının da kurucularıyla kendi hikayeleri üzerine sohbet ettik. Böylece dört farklı hobi atölyeleri ile size minik bir “Hobi Haritası” derledik. Umarız önerilerimiz sizi yeni hobiler denemeye ve kendinizle alakalı henüz gün yüzüne çıkmamış yeteneklerinizi keşfetmeniz için sizi motive eder, kendinizi keşfetmenize yardımcı oluruz. 
 

 
1. Seramik Çamuruyla İlk Karşılaşma İçin: Studio No.24
 
 
 
 
 
 
Başlıktan da anlaşılacağı üzere seramikle tanışmak ve bir şans vermek isteyenler için ilk varış noktasını: Studio No.24. ​

​Mutlukent’in en güzel sokaklarından birinde olan, her türlü aktiviteye uyum sağlayacak Studio No.24’e seramik kupa atölyesi için geldik. Birebir bir eğitim olmasa da her katılımcıyla ilgilenen bir eğitmenin olduğu, diğer katılımcılarla sohbet edebildiğiniz sıcak bir ortam karşılıyor sizi. Bu atölyede hem sabah sıcacık kahvenizi içebileceğiniz bir kupa, hem lezzetli kahvaltınızı koyabileceğiniz bir tabak, hem rengarenk salatalarınızla süsleyeceğiniz kaseler, hem de evcil hayvanınızın iştahla yediği mamasını koyabileceğiniz bir mama kabı yapabiliyorsunuz. Biz deneyimlerimizi anlatmak için kupa tasarımı workshop’ına katıldık. 

Sizden istenen ilk şey size verilen çamuru kupa kalıbına dikkatlice doldurmanız, buradaki püf nokta; seramik çamurunu minik minik parçalar halinde kalıba yerleştirmek, böylece kupanızın içinde hava baloncuğu olma ihtimalini azaltıyorsunuz. Hava baloncuğu olması demek uzun süren ve yüksek sıcaklıktaki seramik pişirme sürecinde kupanızın çatlaması anlamına geliyor, bu nedenle bu aşamada titiz olmanızı öneririz. Sonrasında eğitmenimiz yardımıyla kupanın iskeletini tamamlayıp kalıptan çıkarıyorsunuz. Üzerindeki çatlakları dikkatlice minik bir spatula yardımıyla kapatıyorsunuz. Kulp için Pinterest’ten ilham alabilirsiniz, yetenekli eğitmenlerimiz size her türlü tasarım için yardımcı oluyor. En son aşama bizce en keyiflisi; boyama aşaması. Size altı renk ve bir de palet veriliyor, böylece renkleri karıştırıp dilediğiniz tonlara ulaşabiliyorsunuz. 

İki saat süren bu workshop sonunda eğitmenlerimiz kupanızın bir resmini çekiyor ve piştikten sonra size ulaşabilmeleri adına sizden iletişim bilgilerinizi istiyor. Yaklaşık üç ila dört hafta süren pişirme ve sırlama aşamaları eğitmenlerimiz tarafından tamamlandıktan sonra ürünlerinizi yine atölyeden teslim alabiliyorsunuz. 

Pazartesi günleri kapalı olan Studio No.24, haftanın diğer günleri 10.30 ve 18.00 arasında hizmet veriyor. Atölyeye gelmeden önce Instagram üzerinden randevunuzu oluşturmayı unutmayın. Şimdiden iyi eğlenceler!

Fiyat: 💸💸💸

İletişim: 05549488495 | 5059251128

Adres:
 
2. Ahşap Boyamanın İpuçları İçin: Atölye Beyaz
 
 
 
 
 
 
Kağıt boyamaktan ve tuvalin üstüne bir şeyler çizmekten sıkılanlar için yeni bir rota: Atölye Beyaz’da ahşap boyama atölyesi.

İstikametimiz bizi tekrardan Mutlukent Mahallesi’ne getiriyor. Atölye Beyaz’ın kurucusu olan Çağla Yorulmaz aslında bir jeoloji mühendisi. Çağla Hocamız; 2008 yılında, bir buçuk yaşında bebeği varken katıldığı bir atölyeden çok keyif aldıktan sonra o atölyenin hocasıyla beraber Atölye Beyaz’ı kurmuş. Zamanında bu fikre hiç sıcak bakmadığını şöyle belirtiyor, “ İnsanlar bana o zamanlar ahşap boyama derslerine katıl dediğinde “Ay ben ne yapacağım orada yaşlı yaşlı kadınların içerisinde” dedim.” diyor ve ekliyor “ Herkesin aslında hiç aklında bile olmayan şeyleri denemesi lazım.”. Katıldığı bir ahşap boyama dersi hocamızın hiç tahmin edemeyeceği kapılar açmış.

Ortak bir üretim alanı haline gelen Atölye Beyaz’da; hocamız, Ankara dışından gelen farklı malzemeler ve farklı teknikler kullanan eğitimcilere ve kendi evinde kendi imkanlarıyla üretim yapmaya çalışan kadınlara atölyede ders vermeleri için alan sağlıyor. Böylece eğitimler sadece ahşap boyama üzerine değil, aynı zamanda sepet örmeden punch tekniğine kadar birçok farklı teknik üzerine veriliyor.

Ahşap boyama atölyelerinde Çağla Hanımın yönlendirmesiyle akrilik boyalar ile farklı teknikler öğrenebiliyorsunuz. Dilerseniz günlük eşyalarınızı astığınız bir kapı askılığı, dilerseniz sıcacık ekmeklerinizi sakladığınız bir ekmeklik, dilerseniz sizi iyi hissettiren ve sürekli görmek istediğiniz etkileyici bir kelime. İstediğiniz her türlü ürünü bu atölyede bulabilir kendi dokunuşunuzu katabilirsiniz. 

Kendisi derslerini hem aylık kurslar olarak hem de tek seferlik workshoplar olarak düzenliyor. Siz kendi hayat temponuza göre en uygun olan seçeneği seçebilir bol sohbetle dolu keyifli atölyelere katılabilirsiniz. Daha fazla detay Instagram hesabında, umarız siz de bu atölyeden bizim kadar çok keyif alırsınız!

Fiyat: 💸💸💸💸

İletişim: 0533 152 49 50

Adres: 
 
3. Camla İlk Tanışma İçin : Kirpi Cam Tasarım & Camdan Atölye
 
 
 
 
 
 
Bir sürü materyal ile haşır neşir oldunuz fakat size en çok hitap edenini bulamadıysanız bir de cam şekillendirmeyi denemeniz için yeni bir adres: Kirpi Tasarım ve Camdan Atölye.

Farklı hobiler arayışımızda karşımıza çıkan Kirpi Tasarım ve Camdan Atölye, aslında iki değerli hocamız Gülten Aksoy ve Fatih Gölbaşı’nın beraber çalıştığı minik bir atölyede birleşiyor. Kendileri farklı iki teknikle çalışan cam ustaları. 

Kirpi Tasarım’ın kurucusu Gülten Aksoy alevde cam sanatı üzerine yoğunlaşmış, çeşitli objelerden farklı boncuklara kadar birçok cam ürün üretiyor. Kendisini belediye kurslarından resim ve çini eğitimleri alarak geliştirmiş hocamız alevde cam sanatı eğitimi alan kızının ondan yardım istemesiyle bu materyalle tanışmış. “Cam sanatı beni bambaşka alemlere götürüyor ve bu kurslar sayesinde aynı zamanda sosyalleşiyorum.” diyor. Gülten Hocamızın boncuk üretimi ile başlayan cam serüveni, son beş yıldır aylık kurslar ve tek seferlik workshoplar düzenlediği bir kariyere dönüşmüş. 

​Camdan Atölye’nin sahibi Fatih Gölbaşı ise üfleme cam sanatı üzerine babasının desteğiyle kendisini geliştirmiş ve elli yıldır bu zanaatla uğraşıyor. Bu süreç içinde Hacettepe Üniversitesi Seramik ve Cam Bölümünde üfleme cam sanatıyla alakalı dersler vermiş. Hem sipariş üzerine üreten hem de eğitimler vermeye devam eden Fatih Hocamız ile bu tekniğin detaylarını öğrenebilirsiniz. Cam üfleme yaparken sol elinizi kullanmamaya dikkat edin bizden söylemesi! 

Biz iki hocamızla da birebir atölyeler gerçekleştirdik, bizce ikisi de çok keyifliydi. Cam işleme tekniği ile Gülten Hocamızın eşliğinde boncuklar yaptıktan sonra Fatih Hocamızın dikkatli yönlendirmesi ile kendimize birer kolye ucu hazırladık. Oldukça dikkat gerektiren cam sanatı, haftanın yorgunluğunu üzerinizden atmak için olmasa da kafanızı boşaltmak için doğru bir tercih olabilir. Siz de daha fazla bilgi için Instagram hesaplarından kendilerine ulaşabilirsiniz.

Fiyat: 💸💸💸💸

İletişim: Instagram hesabı üzerinden.

Adres:
 
4. Mum Yapmanın İncelikleri İçin: Mum Store WorkShop
 
 
 
 
 
 
Rengarenk mumların, sizi bambaşka diyarlara götürecek kokuların adresi, haritamızın son durağı: Mum Store Workshop.

Zamanı olmayanlara veya kendini yormayıp sadece rahatlatıcı bir hobi arayanlara Yaşamkent’teki Mum Store Workshop’u öneriyoruz. Sevgili Gizem Özata’nın kurucusu olduğu ve eğitmenlik yaptığı keyifli bir mum atölyesi olan Mum Store Workshop, herkesin kendi zevkine göre dekoratif ve işlevsel mumlarını yaratabilceği bir atölye. Kendisinden aldığımız bilgilere göre bilişim bölümü mezunu olan Gizem Hanım; bir süre dijital pazarlama alanında çalıştıktan sonra hobisini bir kariyere dönüştürme amacıyla bu atölyeyi kuralı üç buçuk yıl olmuş. Genel olarak workshoplar’a olan talebin yoğunluğunu göz önünde bulundurarak bu hobisini başkalarıyla da paylaşabilmek adına sürekli olarak grup dersleri düzenliyor.  

Atölyeye girdiğinizde Gizem Hanım, rengarenk mumlar ve atölyenin her bir köşesinden yayılan çeşit çeşit kokular ile sizi karşılıyor. Ardından üst kata çıkarak mumlarınızı yapacağınız kocaman bir masa ile karşılaşıyorsunuz. Üstünde çilek, lavanta, kakao gibi kokuları barındıran şişeler, mum kalıpları, ve mumunuzu süsleyebileceğiniz onlarca çeşit kuru çiçek seçenekleri ile kendinize ait bir mum hazırlayabiliyorsunuz. 

Astroloji ile ilgilenenlerin ayrıca ilgisini çekeceğini düşündüğümüz bir atölye burası. Düzenli olarak astrolog eşliğinde doğum haritanıza göre mum tasarımı atölyeleri planlanıyor, bizce inananların da inanmayanların da çok keyif alacağı bir aktivite 🙂

İki katlı, geniş ve ferah, üstelik renk renk mumlarla dolu bu atölyede vakit geçirmek oldukça keyifli. Workshop tarihlerini ve fiyat bilgisini öğrenmek için atölyeyi Instagram’dan takip edebilirsiniz. Umarız bizim kadar siz de keyif alırsınız.

Fiyat: ​💸💸💸💸💸

Telefon Numarası: 0530 286 08 51

Adres: