Bu Sezon Mutlaka Görmeniz Gereken Oyunlar 

Damla Demirel – Busenur Mutlu – Ankara Sahnesi

Ankara Devler Tiyatrosu süregelen başarılarını devam ettiriyor. Eski oyunlarına ek olarak yeni oyunları adeta izleyenleri başka zaman ve mekanlara götürüyor. Bir kaç oyuna yakından bakmaya ne dersiniz?

Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe!

Resim

Kanuni Sultan Süleyman’ın iki oğlu, şehzadeleri ve Osmanlı töresi arasına sıkışan dramatik öyküsü… Bir yanda atak, güçlü, töreye, geçmişe karşı duran bu uğurda yanmaya, kendi trajedisini yaşamaya hazır şehzade Beyazıt; diğer yanda sakin ve sabırla beklemesini bilen, Sarı Selim.
Bu iki güzide şehzadenin aralarında başlayan iktidar/taht yarışı ve yine bunların arasında kalan, sıkışan, acı çeken; anneleri Hürrem Sultan.
Ancak her şeyi belirleyen: Kim ne yönde adım atsa, bunun diğerinin yok olması anlamına geldiği, Osmanlıyı var eden, geleceğe taşıyan mutlak egemenlik anlayışı.
Öte taraftan tüm bunları dışarıdan şekillendirmeye çalışan, saray içinde entrikalar…
Televizyonda izlediğimizden farklı yorumuyla Sinan Pekinton’un rejisörlüğünde izleyenleri Osmanlı’ya götürecek güzide bir oyun. Osmanlı’ya ilginiz varsa kaçırmamalısınız.

Felatun Bey ile Rakım Efendi

Resim

Garb ile Şark arasında sıkışmış bir sarkaç gibi  bir o yana bir bu yana sallanıp duran halka, söyleyecek çok sözümüz vardı elbet… Evet, bizde olan bizim kalsın, bozulmasın istedik. Zıtlar arasında hep hakikati aradık.
Osmanlı Tanzimat Dönemi İstanbul’undaki Doğu ile Batı çatışmasından doğan “yanlış Batılılaşma”, medeniyet buhranı Felatun Bey ve Rakım Efendide hayat buldu. Buldu ki doğru yanlış ayrılsın… Fena mı ettik?
O zaman başlasın, Hayal-Haneyi Osmani Kumpanyasındaki bu oyun…
Levent Suner ile hayat bulan oyunda çalgı çengi ile keyfiniz yerine gelecek. Biraz eglenmek ve gülmek için kaçırılmayacak bu fırsatı değerlendirmenizi öneririz.

Gönholm Metodu

Resim

İspanyol yazar Jordi Galceran, acımasız iş dünyasının yeniden tanımladığı “profesyonellik” ve “fedakârlık” kavramlarını sorgularken, insanların zaaflarının bu mücadeledeki yerini kara bir komedi içinde sunuyor.
Bir akşamüstü, şık bir plaza, büyük bir şirketin satış müdürlüğü pozisyonunun son etabı…
Deniz Gökçe Yersel’e Baykal Saran ödülünü getiren bu başarılı oyunda, iş hayatının çarpıcı yönüne şahit olacaksınız. Bu muhteşem oyunculuğu yakından izlemeye ne dersiniz?

Sacide

Resim

Sacide; 40’lı yaşlarda, abisinin evinin bir odasında yaşayan bekar bir terzidir. “Evde kalmış” yaftası yapıştırılan Sacide; evlenirse, bir yuvası olursa çok mutlu olacağına inanmıştır. Abisinin baskısından bunalan Sacide, gazete ilanıyla eş arar.
Mutlu günler gelecek mi Sacide için? Hayalleri gerçekleşecek mi? Hayatı değişecek mi?
Günümüzün en çok ses getiren konularından ‘Kadın’, bir tokat gibi yüzünüze iniyor. Mutlaka izlenmesi gereken, üstelik mutlaka erkeklerin izlemesi gereken bu oyunu, kadın bir yönetmen Pervin Ünalp’ın yorumuyla izliyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.