Ankaralı Plakseverlerin Ziyaret Etmesi Gereken 4 Plak Dükkanı

Herkese merhabalar! Müzik her bir bireyin olduğu gibi sizlerinde hayatlarında büyük yere sahip olduğunu biliyoruz. Müzik insan hayatında doldurduğu boşluklarla tatlılık katar hayata. Size blogumuzda, günümüzde gözlerden ve kulaklardan iyice uzaklaşmış olan plaklar hakkında paylaşımlarda bulunacağız. Teknolojinin popülerliğiyle beraber yok olan plakların, analog şekilde kayıt edilmiş olan eşsiz seslerini elimizden geldiğince sizlere tanıtmak istiyoruz. Plakların günümüzde yeterli ilgiyi görmediklerini düşünüyoruz ve bu blogla beraber bunu biraz değiştirmek istiyoruz. Blogumuzda size tanıtacağımız 4 ayrı yerden kolaylıkla plak ve pikap temin edebilirsiniz. Tanıtacağımız yerlerde neredeyse bütün müzik türlerinin plaklarının bulunmasına çabalayacağız. Bazılarınızın plak dinlemekten zevk aldığını biliyoruz ancak amacımız daha önce plak dinlememiş olan veya dinlemek isteyip, istedikleri tarzda müziklerin plak versiyonlarını bulamamış kişilere yardımcı olmak. Plak kültürünün kaybolmaması gerektiğini düşünerek sizlerinde gözlerinizi kapatıp, sanatçıların şarkılarını sanki yanınızda söylüyor veya çalıyor gibi hissedebilmeniz için buradayız. Bizim gibi plak tutkunları olan sizlerin blogumuzu okumaktan keyif alabileceğinizi düşünüyoruz. Hayatınızdan müzik hiç eksik olmasın…

1- Shades

Resim

Ankara’daki plak dükkanlarını gezerken gezmekten en keyif aldığımız dükkan Shades’di. Çünkü dükkanın sahibi olan Süleyman Özyıldırım’ın müşterileriyle olan ilişkisi tam anlamıyla mükemmel. Shades’e gidip de Süleyman Bey ile muhabbet etmeden çıkmanız neredeyse imkansız. Shades’e gitmeden önce internetten de araştırmıştık ve bu dükkanla ilgili ortak kanı varsa bunlardan biri Süleyman Bey’in keyifli muhabbeti diğeri ise olağanüstü bir şekilde fazla olan plak çeşitliliğidir. Arşivinin bu kadar geniş olması bu dükkanı plak severler için tam anlamıyla bir cennete dönüştürüyor.  Shades dükkanının bizim için diğer benzeri dükkanlardan ayıran bir özelliği ise Süleyman Bey’in plaklara ve müziğe olan düşkünlüğüdür. Çünkü başka yerlerde bulamadığınız plaklar ya bu dükkandadır ya da Süleyman Bey’in kendine ait olan özel koleksiyonundadır. Buna ek olarak plakların fiyatları diğer dükkanlara göre daha uygun. Bu sebeplerden ötürü Shades’e uğramadan ve Süleyman Bey ile görüşmeden plak almayın 🙂

Adres: Barbaros Mahallesi, 06700, Tunalı Hilmi Cd. 95/37, 06680 Çankaya/AnkaraÇalışma Saatleri: Hafta İçi 11:00 – 20:00
Hafta Sonu KapalıTelefon: (0312) 426 59 00

2- Gürkan & Ömer Plak Evi

Resim

Plak alabileceğiniz en güzel 4 yer arasında bulunan Gürkan Plak, Zafer Çarşısının arkasındadır. Burası bir plak evi ve kafe olarak müşterilerine hizmet vermektedir. Kahvelerinizi yudumlarken plak tutkunları tarafından seçilmiş veya denenmekte olan plakları dinleyebilir ve hatta satın alabilirsiniz. Gerçek adı Gürkan & Ömer Plak Evi olan bu mekanda hem Gürkan Bey hemde Ömer Bey oldukçsa sıcak kanlı insanlar olmakla beraber çokta cömertler. Bir sürü kişi kendilerine plaklar hediye edildiğini söylüyor. İnsanların plak kültürünü benimsemesi için, bir yandan da plak dinlemeye teşvik etmek amaçlı plak hediye ettikleride biliniyor. Dekorasyon adına içeride gramofonlara, eski tüplü radyolara, film afişlerine ve hatta imzalı artist fotoğraflarına rastlamak mümkün. Arkadaşlarınızla bir şeyler içeren bir yandan da plak dinlemek ayrıcalığını yakalayabileceğiniz nadir yerlerden birisi. Bugünden geçmişe güzel bir yolculuk yapmak isterseniz, kesinlikle uğramanız gereken mekanlardan birisidir. Gürkan Beyin ve Ömer Beyin sizleri sıcak bir hoşgeldiniz ile karşılayacağına emin olabilirsiniz.
Gürkan ve Ömer Plak Evi
Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Bayındır-1 Sk. No:3, 06430 Çankaya/Ankara
Çalışma Saatleri: Her gün 08:00 – 20:00
Telefon: (0312) 431 57 47

3- Antik & An

Resim

Plakçıları gezmeye başlamışken Antik & An dükkanına uğramadan geçemedik. İçeriye girdiğimiz gibi tarifi olmayan ancak geçmiş gibi kokan bir ortamda bir sürü plağa rastladık. Antik & An isminden de anlayabileceğiniz gibi geçmişe yönelik diğer dükkanlardan daha çok şey barındırmaktadır. Yabancı müzik plakları yerine yerli müzik plaklarına önem veren bu plakçıda fiyatlar oldukça uygun. Eski yerli müziklerden keyif alanlarınız için mutlaka uğranması gereken bir yer.
Adres: Barbaros Mahallesi, 06700, Tunalı Hilmi Cd. Tunalı Pasajı, 06680 Çankaya/Ankara

4- R.A.N Audio

Resim

R.A.N audio dükkanı Tunalı Pasajı’nın en yenilerinden. Bu yüzden dükkanın iç dizaynı ve ürünleri diğer dükkanlara kıyasla daha modern. R.A.N audio diğer dükkanlara kıyasla pikap da satmakta. Dükkan sahibi olan Kağan Bey ile kısa muhabbetimizden anladığımız kadarıyla bu dükkan iki arkadaşın plaklara olan tutkusuyla açılmış. Sevdikleri sanatçıların plaklarını satıyorlar ve beğendikleri/onayladıkları pikapları satıyorlar. Bu işi kar amacı gütmektense sevdikleri işi yapmak için yapıyorlar ve bu yüzden dükkan hafta içleri kapalı yani sadece hafta sonları açık. Bunun sebebi ise hobi adına açtıkları bu dükkandan ziyade kendilerine ait başka işleri olması. Bunların dışında R.A.N Audio’nun satış fiyatları diğer dükkanlara kıyasla daha yüksek ancak pikapların ve plakların kalitesi müşterilerini fazlasıyla mutlu ediyor gibi görünüyor.
R.A.N Audio
Adres: 
Tunalı Hilmi Cad. Tunalı Pasajı Çankaya – ANKARA