Gizli Tatlar: Mersinli Nihat Usta – En İyi Tantuni Burada
Bir önceki gönderimde sizlere Nihat Ustanın enfes tantunisinin sırlarını gösterdim.
Bu gönderimde ise sizlere Nihat Ustanın işlettiği mekanı anlatacağım.
Demetevler semtinde meydanda bulunan mekan, özellikle akşam saatlerinde çok yoğun oluyor. Daha çok o çevrenin insanlarının bildiği mekan, çok uzaktan insanların özellikle Nihat Usta için geldiği de bir yer aynı zamanda.
Nihat Usta “ben ailemle işletiyorum burayı, yazın çocuklarımın burada masa sildiklerini görebilirsiniz çünkü onlarda hayatı öğrensinler istiyorum” diyerek işletmenin bir aile yeri olduğuna vurgu yapıyor.
Her zaman daha iyi tantuniyi nasıl yaparım diye kafa yorduğunu belirten Nihat Usta, tavuk etinden yapılan tantuniye ön yargım olmasına rağmen beni yaptığı tavuk tantuni ile de çok etkiledi.
Etlerinden kullandığı bütün sebzelere kadar çok ayrıntılı ve özenli şekilde çalışan Nihat Usta, işinde iyi olan örnek bir insan modelini size her yanıyla gösteriyor. Aldığı yağ, kullandığı lavaş, kullandığı her domatesin özenle kabuğunu soyulmuş olması, özenle seçip aldığı baharatlar Nihat Ustanın tantunisini özel yapan başlıca şeyler.
Bütün bunlar çok önemli olsa da, tantuninin bu kadar lezzetli olmasının bence en önemli nedeni Nihat Ustanın ayrıntıcılığında, işine gösterdiği mükemmel özende ve doğuştan gelen yeteneğinde yatıyor.
Bir sonraki gizli tadımız için takipte kalın.
|