Ankara'nın Gizli Tatları: Köseoğlu Çöp Şiş
Merhaba gizli tat severler,
Bugün sizlere kesinlikle keşif haritanıza eklemeniz gereken bir yeri anlatacağım.
Köseoğlu Çöp Şiş aile mesleği olarak bu işi yapan ve üç kardeş tarafından işletilen bir mekan.
Özellikle öğlen saatlerinde aşırı yoğun olan mekan, üç kardeşin çabaları ile siparişleri yetiştiriyor. Mangal başında duran ve ekmek arasını hazırlayan iki kişi kabinin içinde dururken diğer kişi siparişleri masalara götürmek ile görevli.
Onları özel kılan pek çok şey var.
İlk başta yaptıkları ekmek arası dana şiş yiyenleri kendine bağımlı yapıyor.
Bunun yanında işletmecilerinin cana yakınlığı ve işletme yöntemleri de burayı özel yapan şeylerden biri.
Kardeşlerden birisi kimi zaman garsonluk yaparken diğeri kasada duruyor, birisi mangalın başındayken öbürü yerleri temizleyebiliyor.
Kısacası üç kardeşin elinden her iş geliyor ve restoranı her şeyiyle kendileri işletiyorlar.
Menüye gelince, tek seçenek var ve oda ekmek arası dana çöp şiş. Bu gönderim de sizlerle Köseoğlu Çöp Şiş’in bütün ayrıntılarını paylaşacağım. Mükemmel çöp şişin nasıl yapılacağından ilk defa gelen insanların tecrübelerine, Köseoğlu ailesinin tarihinden müdavimlerinin görüşüne kadar bir çok konuyu sizlere paylaşacağım.
Ankara’nın bilinmeyen tatları arasında olsa dahi, bazı bloglara konu olmamak bu lezzet için tabi ki imkansız. GurmeBaba ve Oburcan Köseoğulları Çöp Şiş mekanını ve lezzetinden övgüyle bahsediyorlar. Ayrıca Forsquare gibi bütün insanların içerik paylaşabildiği ve yorum yapabildiği sosyal medya sitelerinde kötü bir yoruma denk gelmek imkansız. Bu mükemmel lezzeti ve ona ev sahipliği yapan mekanı çektiğim fotoğraflarla ve yaptığım röportajlarla sizin için evlerinize getirmeye çalışacağım.
Köseoğlu farkıyla çöp şişi ilk defa tecrübe eden Hikmet beyin görüşleri ile başlayalım.Üç kardeşin her sorumluluğunu üstlendiği mekana her gün öneriler üzerine ilk defa gelen birini görmek mümkün. Sahipler mangalın başında sipariş yetiştirmeye çalışırken bende çöp şişini ilk defa tadan Hikmet beyin yanına giderek görüşlerini sizler için öğrendim.
Müdavim Ercan beyin Köseoğlu ailesi ile 15 yıllık bağı…Ben de bana ikram edilen ekmek arası çöp şişin tadını çıkarırken hemen yanımda oturan masadaki Ercan beyin göz ucuyla fotoğraf makinama baktığını fark ettim ve o esnada “internet sitesi yapmak için mi çekiyorsun” diye sordu.
“Hayır, kendi sitem için yapıyorum” dedim ve buraya ne kadar zamandır geldiğini sordum. “15 yıl” cevabını alınca hemen benimle konuşmak istemeyip istemeyeceğini sordum ve beni kırmayıp hikayesini, görüşlerini benime paylaştı.
Köseoğullarının AğzındanNasıl bu kadar lezzetli bir tat yaptıklarından, mekanı nasıl işlettiklerine bir çok şeyi konuştuk.
Izgaranın ve kasanın başında durup siparişleri yetiştirmeye çalışırken bir yandan benimle konuştular. Arka planda yumuşak et ile ekmeğin buluştuğu ızgaranın sesini duyarken bir yandan Köseoğulu Çöp Şiş’in hikayesini, nasıl yapıldığını ve ne kadar köklü bir işletme olduklarını öğrenmek için aşağıdaki ses projesini kesinlikle dinleyin.
Köseoğlu denince akla gelenler…Adres: Öz Ankara Toptancılar Sitesi/ 3. Blok No:89/ Macunköy/ Yenimahalle/ AnkaraLezzetli Günler… |