Alparslan Ersoy- Ege Artuç Hamburger Avcıları
Merhaba Hamburger Avcıları!
Bugün arabamıza atlayıp daha önce hiç tatmadığımız lezzetleri keşfetmek için bir yolculuğa çıktık. Şansımıza yolculuğumuz çok kısa sürdü ve evlerimize yalnızca 5 dakika mesafede olan bir ev yapımı hamburgerci keşfettik. Çayyolu’nun en işlek restoran ve kafelerinin yer aldığı Dora Park’ta gözlerimiz Burger Break’in tabelasını görünce hemen arabamızı bir kenara çektik ve heyecanla bu hamburgercinin kapısına dayandık.Lezzetli ev yapımı hamburger yapmanın püf noktalarını bizle paylaşan Sivrihisarlı Şenol Usta’nın ellerinden tadı damağımızda kalan bu hamburgerlerin yapım aşamasını sizler için detaylıca inceledik. Pişirme tekniklerinden, kullanılan fırına, etin hazırlanışından, kullanılan malzemelere kadar hamburger zincirlerindeki deneyimlerinizin çok üstünde olacağına inandığımız bu ev yapımı hamburger dükkanını keşfettiğimiz için çok mutluyuz. Hamburgerimiz hazırlanışından yediğimiz ana kadar her saniyesinden keyif aldığımız ve beklentilerimizi tamamen karşılayan bir deneyim oldu. Tabii ki Şenol Ustamızın keyifli sohbeti de bu deneyimimiz ekstra keyifli hale getirdi. Siz hamburger avcılarıyla bu deneyimimizi paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Şimdiden uyaralım, fotoğraflara uzun sure bakmak karnınızın guruldamasına ve en kısa sürede kendinizi Burger Break’te Şenol Usta’nın açık mutfağında siparişinizi beklerken bulmanıza neden olabilir!
Hamburger avcıları olarak ilk dikkatimizi çeken Burger Break’in dikkat çekici ve büyük tabelası oldu. Son derece hoş görünen dış tasarımın içeride de olmasını umarak restorana giriş yaptık.
Bizi ilk olarak bir çok seçeneğin bulunduğu “dev menü” karşıladı. Dev diyoruz çünkü hem boyut hem içerik olarak son derece büyük bir menü Burger Break’in menüsü!
İçerisinin dizaynı tam da beklediğimiz gibi çıktı! Açık mutfak konsepti herkese olduğu gibi bize de çok güven verdi, bu bize hamburgerimizin nasıl bir ortamda yapıldığını izleme fırsatı veriyor ve gördüklerimizden son derece memnun kaldık!
Sivrihisarlı Şenol Usta hamburgeri hazırlarken bir yandan bizlere işin püf noktalarını anlatmaya başladı. Kendi el yapımı hazırladıkları köftelerin, ekmekten daha büyük olması gerektiği söyledi ve başladı köfteleri “dövmeye”.
Gördüğünüz bu ızgaraya iyi bakın… Bir çok mekanda bulunmayan buharlı ızgaranın özelliği, köfteden damlayan yağların ızgaranın altında bulunan suya değdiği an buharlaşıp köfteye ekstra bir lezzet katması.
Bir hamburgerin olmazsa olmazı patateslerimiz de çıtır çıtır ve her siparişe özel olarak kızartılıyor.
Ve işte Şenol Usta’mız, hamburger avcılarına işin sırlarını anlatıyor. Şenol Usta’nın konu üzerindeki bilgisi bizi çok etkilerken arka tarafta pişen hamburgerlerimiz de bizi daha da iştahlandırıyor.
Şenol Usta köftelerimizi özenle pişirirken bir yandan da ekmeklerimizi kızartıyor…
Geldik burgerimizin içeriğine… Son derece taze ve (eğer hamburger emoki savaşları postumuzu okuduysanız) tam da doğru sırasında 🙂 En altta turşular, üstünü kaplayan taze marul ve en üstünde kıpkırmızı domatesi..
Şenol Usta özel pişirme teknikleriyle bizlere küçük bir şov sunmayı da ihmal etmedi.
Seçtiğimizin burgerin adı Chef Burger, yani şefimizin en sevdiği burger diyebiliriz. İçindeki dana bacon’ın hamburgere eşsiz bir lezzet katmasını bekliyoruz. Ayrıca Burger Break’in özel hamburger sosu da bu burgerin içinde var. Hamburger sosunda ise sadece ketçap, mayonez ve barbekü sosu var. Şenol Usta, “Bizim gizlimiz saklımız yok” diyerek bu sırrı bizlerle paylaşıyor.
Ve muhteşem Chef Burgerimiz sonunda hazır! İçindeki domatesi, marulu, köftesi, cheddar peyniri, dana bacon’ı ve karamelize soğanıyla enfes duruyor!
Ve Şenol Usta adeta birer sanat eseri gibi hazırladığı hamburgerleriyle poz veriyor. Kendisine günün en başından beri bize çok sıcak kanlı davrandığı ve yardımcı olduğu için teşekkürlerimizi sunduk.
Sonunda hamburger avcıları avına ulaşıyor… Burger Break genel olarak beklentilerimizi karşılamak bir yana beklentilerimizin kesinlikle üstüne çıktı. Şenol Usta’nın lezzet vereceğini söylediği her şeyi hamburgerimizden alabildik. Günün sonunda karnımız tok ve yüzümüzde koca bir gülümsemeyle bu güzel hamburgerciden ayrılıyoruz… Teşekkürler Burger Break, teşekkürler Şenol Usta !
Resimlerle karnınızı acıktırdığımızı biliyoruz, karnınızı harika bir ev yapımı burgerle doyurmanız için gerekli tüm bilgileri aşağıda bulabilirsiniz. Yeni bilgiler ve karnınızı doyurabileceğiniz ev yapımı hamburgerciler için bizi takip etmeye devam edin.
Görüşmek üzere Hamburger Avcıları!