Bilkent Center'daki Meksika: Cozinha
Merhabalar,
İlk etkinliğimizle sizleri selamlıyoruz!Geçtiğimiz cumartesi günü Gastronomi Topluluğu olarak Cozinha’da leziz bir etklinlik düzenledik. Meksika mutfağının Türkiye’ye ulaşan hemen her lezzetini deneyerek misafirlerimizle keyifli anlar yaşadık.
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Lezzet: 🍗🍗🍗🍗
Fiyat: 💰💰
Ambiyans: 🎻🎻🎻
Cozinha, Kafes Fırın olarak bildiğimiz restoran zincirinin yan dalı. Bir başka deyişle Kafes Fırın’ın Meksika Şubesi. Ankara’da bulunan 5 şubeden birinin de elimizin altında, Bilkent Station’da olması bizi cezbetti. Yaklaşık 20 kişilik bir kafile ile meksika mutfağından 7 çeşit lezzeti tattık ve sizler için mutfağın özellikleri hakkında bilgiler edindik.
Acıkmaya başladığınızı umuyoruz…
Haydi biraz Meksika mutfağından bahsedelim. Mutfağın kökeni İspanyol kolonilerine, Fransızlara, Araplara hatta Azteklere kadar uzanıyor. Yani yaklaşık 20 asırlık bir birikimden bahsediyoruz. Bu birikimin temelini Meksika topraklarının bitki örtüsü şekillendirmiş. Özellikle mısır ve fasulye ön planda. Hatta öyle ki Meksikalılar, içinde fasulye olmayan yemeğe yemek demez, üstüne mısır yenmeyen öğüne de öğün demezlermiş(!)..
Haydi biraz Meksika mutfağından bahsedelim. Mutfağın kökeni İspanyol kolonilerine, Fransızlara, Araplara hatta Azteklere kadar uzanıyor. Yani yaklaşık 20 asırlık bir birikimden bahsediyoruz. Bu birikimin temelini Meksika topraklarının bitki örtüsü şekillendirmiş. Özellikle mısır ve fasulye ön planda. Hatta öyle ki Meksikalılar, içinde fasulye olmayan yemeğe yemek demez, üstüne mısır yenmeyen öğüne de öğün demezlermiş(!)..
Mısır ve fasulye yoğunluğunun yanı sıra baharatlar da Meksika mutfağının önemli bir parçası. Bütün yemeklerde ucundan kenarından bir şekilde baharat aromasını alıyoruz.
İspanyolca’da maíz olarak bilinen mısır bildiğimiz mısırlara benzemiyor. Her yemekte kullanıldığı gibi çeşitli baharatlarla tatlandırılarak, közlenmiş olarak servis ediliyor.
Biraz da kıtır kıtır yenilen tacodan bahsedelim. Taco yapımında tortilla, et, peynir ve çeşitli sebzeler kullanılıyor. Ayrıca, yanında bazı garnitürler de tüketilebiliyor.
Biraz da kıtır kıtır yenilen tacodan bahsedelim. Taco yapımında tortilla, et, peynir ve çeşitli sebzeler kullanılıyor. Ayrıca, yanında bazı garnitürler de tüketilebiliyor.
Yedik, doyduk ama ağzımızı biraz da tatlandırmak lazım. Son olarak, Meksika mutfağının lezziz tatlılarından bahsedelim. “Dulce de Leche Cheesecake”, Türkçe süt reçelli cheesecake anlamına gelen bu tatlı, bildiğimiz cheesecake tanımına pek uymuyor. Meksika mutfağına özgü süt reçeli ile aroması çok hoş bir lezzet ortaya çıkarmış.
Şimdilik bizden bu kadar. Elimizden geldiğince Meksika mutfağı deneyimimizi aktarmaya çalıştık.
Bir başka mutfakta görüşmek üzere…
Şimdilik bizden bu kadar. Elimizden geldiğince Meksika mutfağı deneyimimizi aktarmaya çalıştık.
Bir başka mutfakta görüşmek üzere…
Bilkent Station AVM, Üniversiteler Mahallesi, Çankaya, Ankara
|
Sizler de bu lezzetleri tatmak istiyorsanız, Cozinha’nın web sitesini ziyaret edebilirsiniz.