In Pictures: Asian Food Culture

Kit Chi Chan & Ece Nur Emre / Blog: Asian Food Culture / COMD 357- Multimedia Journalism Sonbahar 2021-22 Foto Proje

What’s up foodie? 😆 In this post, we’ll introduce some Asian culture related to food to you! Even you tried food in Asian restaurants in Ankara, there is some Asian culture you’ll never know. Therefore, we’ll introduce Asian culture about appetizers, tableware, tea, and decoration by photos!

Merhaba yemekseverler! Bu postta sizlere Asya kültürüne ait yemekleri sizlere tanıtacağız! Her ne kadar Ankara’da daha önce Asya restorantlarına gitmiş olsanız da Asya kültürün tahmin edemiyeceğiniz yanlarını bugün sizlere tanıtacağız. Bu nedenle sizlere Asya kültürünü mezelerden sofra takımlarına çaydan ve dekorasyona fotoğraflarla anlatacağız!

 

The points we’ve mentioned above are only small parts of Asian culture. Asian food culture is more than Chinese, Japanese, and Korean. Asia could be divided into many regions and the things we’ve mentioned are just the eastern part of it. In this post, we tried to inform you as much as we can about Asian dishes and their origins. I hope we have taught you something new. We enjoyed it a lot while going to different Asian restaurants and trying different kinds of Asian foods and hope that you will try them and like them! If you want to know more deeply about food culture, you must travel abroad to feel the local culture by yourself. 

Yukarıda bahsettiğimiz yemekler Asya kültürünün sadece küçük bir kısmını yansıtıyor. Asya yemek kültürü Çin, Japon ve Kore’den çok daha fazlasını içeriyor. Asya birçok farklı bölgeye ayrılıyor ve de bahsettiğimiz yemekler sadece bunların Asya’nın doğu kısmında yer alan yemekler. Bu postta sizi Asya yemekleri ve de kökenleri konusunda olabildiğince bilgilendirmeye çalıştık. Umarım size yeni bir şeyler gösterebilmişizdir. Biz farklı Asya restoranlarına gidip farklı Asya yemekleri denemekten çok keyif aldık ve de umarım sizler de bahsettiğimiz yemekleri deneyip seversiniz! Eğer Asya yemek kültürü hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Asya’ya gidip onların yerli kültürünü daha iyi anlayabilirsiniz.